Neem je hond mee naar het park

Met de hond gaan wandelen in het park is voor vele baasjes een uitstekende vorm van ontspanning. Ook honden genieten van deze uitstap. Ben je graag op stap met je hond, maar zoek je enkele toffe activiteiten buiten wandelen ? Wij geven hondenliefhebbers enkele interessante spelletjes die je samen met je hond kan uitproberen tijdens de volgende wandeling door het park.

Het klassieke balletje gooien

ball-dogIedereen heeft ooit wel eens fetchgespeeld met een hond. Veel heb je er niet voor nodig. Neem een tennisballetje mee naar het park en gooi de bal zo ver je kan. Je hond zal graag achter de bal aanhollen en vervolgens terug tot bij jou brengen. Indien je een nieuwe puppy hebt of je hond nog niet goed luistert, is dit bovendien een uitstekende manier om je huisdier af te richten. Honden die wel goed opgeleid zijn, kunnen soms uren bezig gehouden worden met het spel.

Originele hondenspelletjes

Hoewel met de bal gooien altijd werkt, kan dit na enkele uren of dagen wat vervelend en saai worden. Je kan eventueel een ander voorwerp gebruiken in de plaats van een bal. Een teddybeer bijvoorbeeld. Gooi het beertje ver weg en waarschijnlijk zal je hond enkele minuten zoet zijn. De beer is voor honden immers enorm leuk om helemaal uiteen te halen of rustig op te kauwen.

Een ander leuk alternatief is een bellenblaas. Dit klinkt misschien wat vreemd want een bellenblaas wordt meestal als een kinderspeeltje beschouwd. Ook honden zijn echter dol op dit speelgoed. Geniet van een rustige dag al luierend op het gras terwijl je hond enthousiast achter de belletjes rent. Heb je geen bellenblaas ter beschikking? Honden amuseren zich gemakkelijk uren met water. Neem een waterpistool mee naar het park of gewoon een waterflesje en je hond is weer enkele minuten zoet.

Probeer een speurtocht te organiseren voor je hond. Verstop het favoriete speeltje van je hond ergens in het park. Vervolgens loop je ofwel zelf rond met de hond of stuur je het huisdier op pad om het attribuut te vinden. Dit werkt goed bij honden die perfect zijn opgeleid en zonder probleem alleen in een park kunnen dwalen.

Sporten met je hond

dog-frisbeeHeb je zin in een actief spel, maar zou je ook de hond uit moeten laten? Neem een frisbee mee naar het park en speel samen met de hond een spelletje frisbee. Honden zijn uitstekende partners want brengen de frisbee telkens terug naar jou. Bovendien vinden de dieren het enorm leuk om de frisbee op te vangen in hun mond. Ondertussen kan jij oefenen op je worp zonder al te veel achter de frisbee te moeten hollen.

Een hond vormt een ideale looppartner. Praat je tijdens het lopen niet graag, maar wil je wel wat gezelschap. Train je hond om je te vergezellen tijdens een tocht in het park. Na jouw sportieve uurtje kan je bovendien rustig ontspannen op het gras met een hond aan je zijde. Neem een dekentje mee en wat snoepjes en je hond zal zich uren naast jou ontspannen.